• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   032 693 693
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0 800 13 006

TEFNA – НАЙ-ЩАДЯЩИЯТ МЕТОД ЗА ТЕСТИКУЛЯРНА БИОПСИЯ

Скъпи приятели,

Днес искаме да ви разкажем за метода за тестикуларна биопсия TEFNA, израелски патентован метод, предлаган единствено в клиника Ню Лайф на територията на България.
Тестикуларната биопсия е процедура, която дава възможност на мъже, при които не се откриват сперматозоиди в семенната течност да имат биологични деца. Тя се прилага ако лекуващият уролог прецени, че има медицински индикации за това.

Съществуват два основни вида тестикуларна биопсия – Отворена Тестикуларна Биопсия (TEsticular Sperm Extraction (TESE)) и Тестикуларна Аспирация с Финна Игла (TEsticular Fine-Needle Aspiration (TEFNA)). При TESE процедурата скротумът се отваря и се биопсират парченца тестикуларна тъкан от различни участъци на тестиса. След това биопсираната тъкан се обработва в ин витро лабораторията, за да се извлекат сперматозоидите. Въпреки че отвореният метод за тестикуларна биопсия води до по-добри резултати в намирането на сперматозоиди в определени случаи, той е далеч по-инвазивен за тестисите, тъй като резултира в по-голяма загуба на тестикуларна тъкан, поради размерите на биопсираните парченца и електрокоагулацията, която се използва.

Ние, от ин витро център Ню Лайф, винаги предпочитаме по-щадящия метод за нашите пациенти, а именно методът TEFNA. При пациенти с необструктивна азооспермиа, ако все още има сперматогенеза, тя се случва само в много малък брои тубули. За да се увеличат шансовете за намиране на сперматозоиди при TEFNA процедурата се биопсират по-голям брои участъци от тестиса. Биопсиите се взимат с помощта на миниатюрна игра, за да се минимизират структурните наранявания.
Консултантът по Ембриология на клиника Ню Лайф д-р Анат Сафран е била част от екипа, разработил метода TEFNA. Всички ембриолози в Ню Лайф са преминали обучение върху метода, проведено лично от д-р Сафран. Високотехнологичният ноухау и опитът ни позволяват да даваме най-доброто на нашите пациенти.

Вашият коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Задължителни полета *

BACK